NON+ kollekció 2016

Számomra igazi ünnep, amikor a testvèreimmel közösen hozunk létre valamit. Saci a nővérem, aki a non+  megálmodója, tervezője nem csupán egy -már a maga nemében is különleges- ruhamárkát hozott létre, hanem azon túlmutatva: stìlust teremtett, eszmeiségében pedig a saját öltözködésükhöz való viszonyunk személyes, közvetlen újraértelmezését közvetíti a non+ által.

A magam részéről, színházi díszlet- és jelmeztervezőként egyfajta kulissza illetve “szíházi port” szeretnék a non+ vállfáira lehelni ez alkalommal…

Bravúros stílusgyakorlat számomra a bohém, titokzatos, olykor dekadens művész-világot a non+ letisztult, anyaghasználatában is kötött, egyszerű formavilágával megfogalmazni. Úgy érzem szenzációs kollekció kerekedhet ki a non+  jól megszokott minősège  és egyedi jellegzetességéhez igazodó frakkok, fűzők ihlette kötözéses megoldások, idealizált nőiséget kifejező ruhák világából!

Olyan megoldásokat kerestem, ami a játékosságot, ugyanakkor a nőiességet hangsúlyozza. Ilyen például a kollekcióra igazán jellemző egyedi „övek”, illetve „öv-szoknyák” megjelenése, melyekkel manuálisan magunkra igazíthatjuk a ruhákat: A kötözéses technikával kedvünk szerint formálhatjuk a csípő vonalát, ezzel finoman idealizálhatjuk a gömbölyded formákat is.

A Divattörténet egyik alapvető ruhadarabja évszázadokon át a fűző volt. Viselete ma már főként a színpadon, filmekben, esküvőkön köszön vissza, hiszen korunkban az egészség és a kényelem elsődleges szempontok lettek öltözködésünkben. Ám kétségtelen, hogy használata mesés sziluettet kölcsönzött a mindenkori nőnek. Ezt a rafinériát szeretném a maga könnyedségében -a mai elvárásoknak megfelelően visszaidézni:

Mert az igazi NŐ minden huncutságra vevő!